Er du træt af de store kommercielle træningscentre som Pure gym (Fitness world) eller LOOP, og har du lyst til at prøve noget nyt? Læs vores liste over fem gode alternative træningscentre til Fitness World og LOOP i Odense.

Men inden vi kommer til listen, får du en række tips til at vælge det helt rette træningscenter til dig.

Sådan vælger du det rigtige træningscenter

Dit valg af fitness center har stor betydning for din træning og de resultater, du kan forvente. Du skal tage stilling til en række praktiske forhold. Service og ikke mindst atmosfæren kan få stor betydning for din oplevelse og brug af træningscenteret. Disse elementer påvirker direkte eller indirekte din træningslyst, -glæde, -effektivitet og -frekvens. Kort sagt, handler det om at mindske de barrierer, der hindrer dig i at komme afsted til træningscenteret. Det er nemlig afgørende, at du får den nødvendige ugentlige træningsfrekvens på plads. Regelmæssigheden fører på sigt til, at du begynder at kunne se og mærke de resultater, du ønsker dig.

Nem og bekvemt: Find det perfekte fitnesscenter

Undersøg fitnesscenteret beliggenhed og dine transportmuligheder til og fra stedet. Det er ofte en stor fordel at vælge et sted, der ligger tæt på dine hverdagsaktiviteter eller dit hjem. På den måde gør du det både nemt og bekvemmeligt for dig selv at komme til og fra træning.

  • Åbningstider der passer: Find et træningscenter, som har åbningstider der passer dig. Flere centre har døgnåbent, hvor de sene timer er ubemandede.
  • Beslut dig allerede nu for, hvornår du vil træne, så du ved om det træningsudstyr og -areal du skal bruge, er ledigt.
  • Tjek holdskemaet: Hvis du ønsker at træne med på et bestemt hold, så undersøg hvorvidt træningstiderne passer ind i dit skema. Hvis du ønsker at træne i et træningslokale, der normalt bruges til hold, så undersøg, hvornår det ledigt.
  • Undersøg personlig træner profiler: Så frem du overvejer at træne personligt med en træner, så undersøg, hvilke træningsprofiler fitnesscenteret har. Du vil gerne finde en profil, der kan få dig i mål og hjælpe dig med netop dine trænings- og fitnessbehov. Samtidigt gør du klogt i at sikre dig, at de har et højt fagligt niveau og kompetencer, inden du booker en time. Og husk endelig at mærke efter om kemien og mavefornemmelse er god, inden du køber et forløb. Det er alt sammen vigtigt, for at du få de bedst tænkelige resultater på en hurtig, effektiv og sikker måde.
  • Sikre dig, at træningsudstyr er i orden og passer til din træningspræferencer. Gå altid en runde i træningscenteret, så du kan sikre dig, at du har det nødvendig udstyr til at gennemføre din træning. Hvis du f.eks. træner funktionelt og har brug for gulvplads så sikr dig, at du har både plads og udstyr tilgængeligt til netop dette.

Sporting Health Club Pakhuset

SHC Pakhus

Hvad er et et godt træningsmiljø for mig?

Et serviceniveau der er i orden: Et træningscenters serviceniveau siger noget om dets brand, identitet, og dets medlemmer. Og når centerpersonalet er professionelle, imødekommende og hjælpsomme er du sikker på, at du kan få hjælp eller svar på spørgsmål omkring træningscentret og dets ydelser.  Generelt siger serviceniveauet noget om træningscenteret standard og kultur.

Rene forhold: Du vil gerne sikre dig, at træningscenteret er rent og nydeligt, og at toiletter og badeværelser rengøres ofte. Når det kommer til træningsarealet, så husk det stadigvæk er et træningscenter. Derfor vil det være normalt, at der kan ligge kalk på gulvet, være svedpletter eller mærker på gulvet eller udstyr. De fleste træningssteder har sprit og papir tilgængeligt, så du kan tørre udstyr af før og efter brug – hvis du finder det nødvendigt.

Stemning og atmosfære: Træningscentret personale herunder receptionister, ejere og personlige trænere sætter i stor stil stemning og atmosfæren. Denne stemning og træningsånd smitter af på medlemmerne og deres indbyrdes forhold.  Derfor er det ofte en fordel, hvis det er en særlig god stemning, hvor du kan se frem til at møde op og træne. Måske du kan få en kort sludder med et af de andre medlemmer eller ansatte efter eller før din træning, hvis du har tid.

  • Husk stemning og atmosfære er noget, der bedst opleves og mærkes på egen krop igennem en prøvetime på hold, personlig træning eller på egen hånd.
  • Indretning, belysning og musikvalg spiller også ind. Nogle foretrækker mere dagslys, når de træner, og andre kan godt lide fornemmelse af den lidt mere rå træningskælder. Playlisten i træningscentret skaber ligeledes en atmosfære – som kan påvirke din træning positivt og negativt. Husk dog, at du altid kan overveje at investere i høretelefoner, hvis du selv vil styre musikken.
  • Vurder helhedsindtrykket af stedet stemning og atmosfære, og mærk om det er stedet for dig.

Din overall vurdering

Afslutningsvis må du ud fra de forskellige parametre vurderer træningscenteret som helhed.  Hvordan passer stedet til din træningsbehov og forudsætninger? Har du værktøjerne og mulighederne for at komme i mål? Og passer beliggenhed og åbningstider ind i din hverdag. Derefter må du vurdere om service og stemning passer til din standard eller som det mindste er til at leve med. Det op til dig at vurdere, hvad du vægter højst. Tit bliver du nødt til at gå på kompromis med en eller flere faktorer.

5 gode træningscenter, der er stærke alternativer til LOOP og Pure Gym.

Vi har samlet de fem bedste træningscentre i Odense, som kan være et bedre alternativ til LOOP og Pure Gym

Go2Fitness

Lige ved banegården finder du Go2Fitness, der har et utal af styrkemaskiner, cardiomaskiner og et funktionelt træningsområde. Her tilbydes der forskellige holdtræningsformer inden for funktionelstyrke, HIIT, seniorhold og åndedræt og afspænding. Træningsstedet har både tilknyttet massør, kostvejleder og personlige træner. Du kan træne døgnet rundt, og finde bemanding mellem 9-16 på hverdag, 9-12 lørdag. Træningscenteret er særlig velegnet til familier, hvor børn helt ned til 12-årsalderen kan træne med.

Østre Stationsvej 33, 5000 Odense, besøg hjemmesiden her

CCS Fitness & Sundhed

Hos CCS Fitness & Sundhed finder du både de gode gammeldags styrkemaskiner, cardiomaskiner og det funktionelle styrketræningsgrej. De tilbyder et væld af seniorhold og er for dig, der er træt af ventetid på styrkemaskinerne og høj musik. Her har du ligeledes mulighed for at få personlig træning og massage. Træningscenter har åbent fra 04 om morgenen til 24 om aften. Så der rig mulighed for at få din træning gennemført.

Islandsgade 12, 5000 Odense, besøg hjemmesiden her

Sporting Health Club Pakhuset

Beliggende lige ved Storms Pakhus finder du alt, hvad hjertet begærer inden for styrketræningsmaskiner, funktionelt træningsudstyr, frivægte og cardiomaskiner. Forholdene er lækre og stilrene i de store lokaler.

Du kan både få personlig træning, deltage på hold eller træne på egen hånd. Her tilbydes der både HIIT Strenght, Thaiboksning, boksning, HIIT Fatburner, HIIT Cross, HIIT Funktionel. Funktionalitet er i fokus i træningscenteret, hvilket også ses på holdene. Centeret omfavner både de nye og erfarende fitnessmedlemmer, og der er mulighed for at tegne junior medlemskab for de yngre i ledsagelse af en voksen.

Servicen er altid i top hos Sporting Health Club.

Åbningstiderne er fra 05 om morgenen til 23 om aftenen.

Ejlskovsgade 11, 5000 Odense, Besøg hjemmesiden her

 

Fin Form

Træningscentret ligger med kort gåafstand til Kongensgade Letbane stoppested. Her finder du både styrketræningsmaskiner, et mindre funktionelt træningsområde og cardiomaskiner. Udover at benytte faciliteterne på egen hånd kan du træne på hold eller med personlig træner. Holdtræning byder på en vifte af forskellige tilbud som Yoga, Stram op, Dance Fitness, Pilates, Fight & Funktionel Fitness, Combat Fitness, Funktionel træning.

Åbningstiden er fra 05-22 på alle dage, hvor bemanding typisk findes om formiddagen.

Kongensgade 66, 5000 Odense,  Besøg hjemmesiden her

Iron House

I udkanten af Odense by finder du Iron House, der er spækket med udstyr fra Hammer Strength. Her hersker der en old school bodybuilding atmosfære, hvor du løfter, skubber og trækker tungt jern i de utallige styrketræningsmaskiner og frivægt udstyr. Her vil Selv Arnold Schwartznegger i sin storhedsdage føle sig hjemme. Det er særligt centeret for dig som vil træne bodybuilding eller med et fokus på at bygge muskelmasse med tung vægtræning. Der tilbydes ikke holdtræning, men du har derimod mulighed for at få personlig træning.

Åbningstiden er fra 04-24 så du har rig mulighed for at få din træning ind i løbet af dagen.

Teglværksvej 47g, hal 10, 5220 Odense, Besøg hjemmesiden her

Kom afsted! Dit nye træningscenter venter på dig.

Læs vores guide til træningscentre i København