Mange går med tanken om at træne med en personlig træner, men er det pengene værd? Og hvem skal jeg vælge? Udbuddet er stort, og det er derfor ikke altid lige nemt at gennemskue, hvem der er den bedste for mig.

I denne artikel kommer Martin Brogaard, personlig træner underviser og medejer af Sporting Health Club, ind på:

 • Hvorfor du skal have en personlig træner
 • Hvordan du vælger den personlige træner, der passer til dig
 • Hvad er prisen på en personlig træning

Hvorfor skal jeg have en personlig træner?

Langt de fleste som starter med træning på egen hånd, stopper inden de når deres mål. Årsagen er ofte, at det er svært at holde fokus, regelmæssigheden og træningsintensiteten oppe samt tilpasse træningen ved stilstand eller fremskridt. Når træningen bliver uinspirerende, ikke er forbundet med et fællesskab, ikke bliver anerkendt og resultaterne ikke er synlige, så ryger motivationen.

Her er det, at en personlig træner kan gøre hele forskellen. Lige meget om det handler om udseende, præstationsevne, sundhed eller velvære. Din personlige træner skræddersyer et træningsforløb til dig ud fra dine mål, ønsker og forudsætninger.

Din personlige træner er oftest med dig under træningen og sikrer, at træningen er effektiv, sikker og motiverende. Træneres uddannelse, erfaring og tilgang sikrer, at du får den nødvendige læring, intensitetsstyring, støtte og motivation, som har vist sig at være forudsætningen for de fleste gode og vedvarende resultater.

Med andre ord får du både frugten af træneres mange års uddannelse og erfaring samt den personlige tilpasning, som gør det 100% relevant for dig. Af samme årsag har stort set alle sportsudøvere en træner. Ud over at få det optimale ud af din træningstid, får du også coaching og støtte med hensyn til kost og livsstil. Det bliver nemmere at håndtere ofringer, fristelser og udfordringer i hverdagen.

En personlig træner forebygger faldgrupper

En personlig træner støtter dig i at identificere og mobilisere dine styrker, ressourcer og handlemuligheder samt arbejde på dine udviklingsområder og forebygger potentielle faldgruber. Du kan se det som et partnerskab omkring dine mål. Tilgangen er fortrolig, ligeværdig, fordomsfri og respektfuld. Din træner er optimistisk, konstruktiv og har en god og støttende indstilling. Træningen er velorganiseret, men samtidig fleksibel afhængig af situationen og din tilstand.

Med en træner bliver du

 1. Bedre til at prioritere (opmærksomhed mod mål-relevante aktiviteter),
 2. Bedre til at præstere (motivation og opbakning),
 3. Bedre til at gennemføre (modstå fristelser, arbejde sig igennem svære tider)
 4. Mere tillid til målopnåelse (gode strategier, tydelige fremskridt og gode oplevelser)

Personlig træner Charlie Bas

Hvordan vælger jeg den rigtige personlig træner?

Først og fremmest skal du finde en træner, som enten er særlig god til det, du vil trænes i, eller der har en tilgang og personlighed, som du føler vil støtte dig optimalt i processen.

Du kan vælge at kigge på trænerens:

 • Omdømme
 • Erfaring
 • Specialer
 • Tilgang
 • Pakkeløsninger.

Omdømme

Trænerens omdømme er utrolig vigtigt. Har den personlige træner, du er interesseret i et godt omdømme i personlig træner verden. Spørg eventuelt tidligere og nuværende klienter, hvordan den personlige træning med personen har været. Om de kan anbefale ham/hende. Se evt. efter referencer på trænerens hjemmeside eller de sociale medier.

Erfaring

Trænerens erfaring er også vigtig. Hvis en personlig træner har mange års erfaring med en given form for træning og har haft mange klienter gennem tiden, er det ofte tegn på, at personen kan sit kram. Vælg derfor en træner, der ved hvad han/hun taler om ud fra erfaring og uddannelse.

Speciale

Hver personlige træner har deres unikke speciale. Det kan være boksning, vægttab, funktionel fitness, muskeløgning etc. Vælg den personlige træner, der passer bedst til dit behov, og måden du kan lide at træne på. Det nytter ikke noget at vælge en træner, der er god til at undervise i boksning, hvis du ønsker at løfte tunge vægte.

Tilgang

Alle trænere er forskellige og har forskellig tilgang til sin personlige træning. Nogle er hårde og råber af deres klienter, andre er bløde som bamser og stryger dig med hårene. Vælg den træner, som passer bedst til dit temperament, og som du bliver motiveret af.

Pakkeløsninger

Mange trænere kører med de populære pakkeløsninger eller bootcamps, hvor du køber et forløb på 8, 12 eller 16 uger til en given pris. Disse forløb indeholder træning, kostvejledning og coaching i en samlet pakke. Du får som oftest en start og slut måling på fedtprocent og muskelmasse. Pakkeløsning kan være en god måde at få en kickstart på træningen med hurtige resultater. Det kan dog ske, at du falder tilbage i gamle dyder efter forløbet, hvis du ikke holder træning og kost ved lige.

Udover overstående skal du være opmærksom på træneres tilgængelighed fx hvor kan træningen foregå, hvilke dage og hvilke tider.

Hvad koster personlig træning?

Prisen på personlig træning koster fra 500,- . Det afhænger meget af antal timer samt træneres eksisterende kunder, ambitioner, erfaringer, uddannelse og tid til rådighed samt lokation mm.

Mange personlige trænere kører nu hold på 4-6 deltagere, hvilket gør, at de kan sænke prisen for dig på under 500,- pr. time. Ved denne installation får du ikke denne samme opmærksomhed fra træneren, men det er et godt alternativ til den dyrere 1-til-1 løsning.

Vil du have en personlig træner?

Vi håber, at dette gav dig et indblik i, hvorfor du skal vælge en personlig træner, og hvad du skal gøre for at vælge den rigtige.

I Sporting Health Club er vi specialister i at vælge den rigtige træner til dig. Vi råder over mere end 95 personlige trænere, som kan hjælpe dig med at nå dine mål.

Tryk på knappen og udfyld personlig træner formularen, så hjælper vi dig med at finde den træner, der passer til din personlighed og dine behov.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram og blive klogere på vores personlige trænere.