Med en personlig træner og optimeret, målrettet og systematiseret træning, er du syvmileskridt tættere på

Det er ikke nemt at bestå den fysiske optagelsesprøve til politiet. Gang på gang møder flere håbefulde ansøgere op til prøven og vender tomhændede hjem. Det behøver ikke være dig. Allier dig med en personlig træner, så i sammen kan overvinde den famøse optagelsesprøve. Læs med og bliv klogere på testen, træning og personlig træning.

Hård statistik: Overvind oddsene til politioptagelsesprøven

Over halvdelen dumper politiet optagelsesprøve (57%), hvis man kigger på tallene fra politikadet uddannelse som DR fremlagde i 2017. For politiets basisuddannelse dumper færre, selvom tallet stadig er højt med en dumpeprocent på mellem 30-39 procent. Ofte ligger problemet ifølge politiassistent Mie Nielsen, der har været bedømmer ved flere optagelsesprøver, at mange tror de bare kan bestå prøven uden ordentlig forberedelse.

Men det kræver dedikation at blive politibetjent. Du skal være fysisk og psykisk robust, så du kan klare de tilspidsede situationer, krævende arbejdsopgaver og bære den tunge udrustning. Du kommer ikke sovende til uniformen. Du skal være i topform.

Politiets optagelsesprøve personlig træner

Forstå prøvens krav: Så du kan forberede dig ordentligt

Der gives karakter ud fra 7-trinsskalaen fra -3 til 12, som du kender det fra skolesystemet. Din karakter er det samlede gennemsnit af karaktererne fra opvarmningen og de fem delelementer, som er listet nedenfor. Dumper du blot et af deleelementer, dumper du optagelsesprøven med en samlet karakter på 00 eller -3.

Opvarmning varer ca. 15 minutter og har til formål at gøre dig fysisk klar til prøven. Den involverer en løbe-, hoppe- og styrkedel. Du får ikke karakter for denne del. Det eneste krav er, at du gennemfører alle øvelserne og elementer i opvarmning for at bestå. Læs mere om opvarmning her

Hurtighedstest: Du starter med hænder og knæ i gulvet og med lår og arme i en lodret linje. Herfra skal du sætte af og løbe 2 ¼ gang rundt om to kegler i ottetalsmønster Afstanden imellem keglerne er 13,4 meter.

Tid Mænd Kvinder
bestået 16,9 – 17,5 sek. 18,4 – 18,7 sek.
dumpet 17,6 sek. + 18,8 sek. plus

 

Længdespring: Startposition er stående med begge ben plantet i jorden side om side. Herfra springer du fremad med et samlet afsæt, hvor længdespringet aflæses, når du lander på begge fødder. Der måles fra hæl til afsætsstreg og du får maksimalt to aflæsningsforsøg.

Længde (cm) Mænd Kvinder
bestået 210 – 219 cm+ 160-169 cm+
dumpet 209 cm – 159 cm –

 

Kropshævninger: Du har fat om bommen med et overhåndsgreb og skal hænge frit i udstrakte arme. Fra udgangsstilling skal du trække dig op til hagen er over bommens overkant og tilbage ned til startstillingen. Hver enkelt gentagelse godkendes af bedømmerne, så gør det ordentligt. Du må gerne bruge magnesium eller handsker for bedre greb (friktion).

Antal repetitioner Mænd Kvinder
bestået 4-5 5-7
dumpet 3 – 4 –

 

Bænkpres: Du ligger med ryggen på en bænk med vægtstangen i strakt arm. Herfra sænker du vægtstang til den rør brystet, og presser den derefter op, så du får udstrakte arme igen. Du har et forsøg, og du vælger selv belastning.

 

Antal repetitioner & belastning Mænd Kvinder
bestået 8-9 gentagelser med 60kg+ 8-9 gentagelser med 35kg+
10-12 gentagelser med 50kg+ 10-12 gentagelser med 30kg+
Dumpet 7 gentagelser og under med 60kg- 7 gentagelser og under med 35kg-
9 gentagelser og under med 50 kg- 9 gentagelser og under med 30kg-

 

2400 meter løb skal du løbe på tid, hvor underlag og vejrforhold kan variere. Du skal derfor være klar på lidt af hvert. Det er tilladt at benytte løbeur, så du kan holde øje med din pace.

Tid (min:sek) Mænd Kvinder
Bestået 11:01-12:00- 12:41-13:30-
Dumpet 12:01+ 13:31-14:00+

Læs mere om prøvens krav for mænd og kvinder på politiets hjemmeside.

Målrettet træningsplan: Personlig trænerens rolle i din forberedelse til politioptagelsesprøven

Målrettet og systematisk træning er vejen til målet: SAID-princippet siger, at du bliver god til det, du træner. Træn derfor så specifikt som muligt mod dit mål. Dine træningsøvelser, rækkefølge og program skal så vidt muligt ligge tæt op ad prøvens krav som muligt.

Hver enkelte øvelse, repetition, sæt og belastning skal have til formål at understøtte din evne til at gennemføre prøvens deleelementer. Alt fra rækkefølgen du træner i, til antal repetitioner, løbetider, hurtighedstest, ben, spring-, træk- og presøvelser har betydning for dit træningsudbytte og dermed din chance for at bestå prøven.

Få mentaliteten på plads: Hvis du ikke er vant til at skulle præstere og yde maksimalt, er det helt sikkert noget, du skal arbejde på. Du skal vænne dig til at presse dig selv og yde maksimalt, når det rigtig gælder – selv når er du brugt og træt.

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte lige fra valg af træningsøvelser, til rækkefølge, systematisk træningsplanlægning, progressive overload og korrekt form og teknik. Men du kan med fordel hente hjælp fra en ekspert i form af en personlig træner, der dagligt arbejder med at få folk i mål.

Lav en generalprøve med din personlig træner. Det er ikke nok i sig selv at kunne gennemføre øvelserne tilfredsstillende hver for sig. Du skal være i stand til løse dem alle i rap og opfylde minimumskravene. Du burde derfor som minimum kører en reel generalprøve af optagelsesprøven før den endelig prøve.

Mental styrke og teknik: Din personlige træners bidrag til succes
Du får et skræddersyet træningsprogram. Det betyder, at alt er tilpasset ud fra dine forudsætninger og behov, så du hurtigere kommer i mål. Din træner vil lave løbende ændringer i dit program, tilpasse øvelser, inkorporere progressiv overload og benytte SAID-princippet, så du er klar til at bestå prøven, når tiden kommer.

Du får også en coach: En solid og kontinuerlig støtte der sikrer, at du holder motivation høj, følger planen hele vejen og har øjnene rettet mod målet. Din coach hjælper også med at styrke din mentalitet og selvtillid. Alt sammen, så du er klar til at præstere.

Få mest valuta for din træning: Din træner korrigerer løbende din teknik og form, så du får et stærkt fundament til at øge din styrke, udholdenhed og kondition. Du får derfor både det største tænkelige træningsudbytte, samtidig med at du mindsker sandsynligheden for at støde på stopklodser på din vej, som skader eller manglende motivation.
Alt sammen afgørende for, om du besejrer prøven eller ej.

Politiets optagelsesprøve

Vælg den rette personlige træner for politiets optagelsesprøve

Du kan med fordel kontakte et par trænere, du tænker kan få dig i mål. Alternativt kan du også udfylde vores kontaktformular og derigennem få en træner, der lige passer til dig.

Din træner skal have styr på det: Du skal sikre dig, at din træner både har kvalifikationer og erfaring med at træne nogle op til politioptagelsesprøven eller lignende prøver, konkurrencer eller præstationer. Samtidigt skal de have styr på kravene og forventninger til prøven.

Hvad siger andre? Det er altid en god ide at undersøge, hvad andre siger om din træner. Læs derfor, hvad andre har skrevet om vedkommende på nettet. Du kan også vælge en træner, du har fået anbefalet af en du kender, som måske har haft succes med at bestå prøven ved hjælp af vedkommende.

God kemi: Du skal føle dig motiveret, sikker og i kompetente hænder, når du træner med din personlige træner. Hele vejen igennem jeres samarbejde skal der være en god kommunikation, så der kan laves de nødvendige tilpasninger.

Påbegynd din rejse: Trin for trin

Start i god tid. Prøven er ikke en, du bare kommer sovende til. Det kan godt være, du har et godt niveau i hver enkel disciplin, men så snart du sætter øvelserne sammen i rap, er det en helt anden udfordring og størrelse.

Der er meget at holde styr på: Er dit mål at få optimalt træningsudbytte og sikre, at du kommer strygende igennem prøven, så er der mange parametre, der skal gå op i en højere enhed.

Hyr derfor en ekspert: Du gør det langt nemmere for dig selv, hvis du får hjælp af en dygtig personlig træner til at bestå prøven. Udover at dine chancer forøges markant, så får du også en masse viden, du kan tage med dig, når du efterfølgende skal holde formen ved lige under uddannelsen eller som færdiguddannet.

Held og lykke. Men husk, at held opstår, når mulighed møder forberedelse. Derfor behøver du reelt ikke held, hvis du er godt forberedt.

Så rettere sagt: God forberedelse og kamp kriger!

Læs hér hvordan en personlig træner kan hjælpe dig med dit mål.