Personlig træner graviditet: Tillykke med graviditeten. Selvom du går en livsændrende begivenhed i møde, betyder det ikke at en sund og aktiv livsstil skal sættes til side. Tværtimod giver du dig selv en langt bedre graviditet, hvis du opretholder eller opbygger en stærk, sund og aktiv krop, mens du venter dig. Træning gavner ikke kun dig, men også din baby. Læs mere, og bliv klogere på træning som gravid.

Afslutningsvis præsenteres du for 10 personlige trænere der, specialiser i graviditetstræning, så du kan hente den helt rigtige hjælp.

Sundhedsstyrelsens motion-anbefalinger til gravide

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle gravide minimum 30 minutters motion om dagen, fordi du og dit barn får flere helbredsmæssige goder. Det er vigtigt, at du holder dig stærk i takt med at din vægt stiger, da der stilles ekstra krav til din krop. Du kan f.eks. opbygge styrke omkring ryggen, core, bækkenbunden, bagdelen og hofterne tidligt i din graviditet.

Det mindsker din chance for flere hyppige graviditetsgener, som rygsmerter, hævelser, oppustethed og forstoppelse med mere. Samtidigt formindsker du sandsynligheden for graviditetssukkersyge og pludselige vægtstigninger.

Så længe din jordemoder eller læge ikke vurderer, at du er i særlig risiko for at føde tidligt, øger moderat styrketræning og motion ikke din risiko for at føde tidligt. Det er dog altid en god ide at konsultere din læge eller din jordemor omkring styrketræning.

 

Fordele ved træning: Ikke kun for dig, men også for din baby

Løft din energi og velvære: Når du træner regelmæssigt, øger du dit energiniveau, og du bliver bedre rustet mod træthed, energimangel og stress. Din hormonale balance reguleres igennem træning, hvorfor din vægtkontrol og blodsukkerniveau har bedre vilkår. Alt sammen medvirker til, at de humørsvingninger, der ofte følger med graviditet, nedtones.

Dit barn har også gavn af træningen: Chancen for at du føder et overvægtigt barn mindskes, når du træner. Samtidigt gavner det dit barns hjerne, fordi det tyder på børn til trænende gravide mødre, får mere avanceret neuraludvikling i hjernen ved fødslen, et stærkere hjerte og bedre blodgennemstrømning. Og til slut får dig og dit barn som regel en langt nemmere fødsel.

 

Sikker træning under graviditet: Ting du skal være opmærksom på

Sikkerhed er første prioritet, når du træner som gravid. Derfor er det vigtigt, at du mærker efter i din krop og ikke anstrenger dig for meget. Det er ikke under din graviditet, at du skal sætte nye træningsrekorder eller løbe dit første maraton. Fokuser i stedet på din sundhed. Tænk mere på at vedholde det, du har eller sigt mod beskedne træningsresultater.

Pas på med at belaste rygsøjlen for meget. Du vil helst muligt undgå at loade rygsøjlen, så du ikke belaster din krop unødigt. Vær samtidigt opmærksom på ikke at træne risikable øvelser med frivægte, som du kan tabe eller banke ind i din mave.

Træn ikke for tungt. Din krop producer hormonet relaxin, der gør, at dine legementer omkring din led bliver blødere. Alt sammen for dit bækken og livmoder kan forberede sig på at føde. Træning med teknisk overskud, god vejledning og teknik er derfor ofte en nødvendighed.

Vær opmærksom på, hvis du oplever, at du bliver svimmel, får kvalme eller synsforstyrrelser, bliver forpustet, udmattet eller utilpas. Snak gerne med din læge, hvis det opstår. Hvis du oplever smerter under træning, så sæt straks tempoet eller intensiteten ned eller vælg helt at stoppe.

 

Personlig træner for gravide: Hvorfor det kan være det rigtige valg for dig

Træn sikkert og effektivt i trygge rammer med en personlig træner, der specialiser sig i graviditets træning. Her bliver din træning skræddersyet til dine behov og forudsætninger, så du kan hente alle goderne ved styrketræning. En erfaren træner kan også sammensætte øvelser der styrker din muskler, så du kan lindre eller gå udenom smerter og ubehag, som din graviditet kan medføre.

Slip bekymringerne og fokuser på træning i trygge og sikre rammer, hvor din træner sørger for, at du udfører træningsøvelserne korrekt og sikkert. Din personlige træner tilpasser konstant ud fra din trimester, energiniveau og overskud. Du kan derfor bruge træningen som et frirum, hvor du kan gøre noget godt for dig selv og dit kommende barn.

Du kan også få hjælp med kosten, så du kan spise hensigtsmæssigt og sundt igennem din graviditet. Det hjælper også med at holde dit velvære, sundhed, energiniveau højt og vægt vedlige.

Læs om Hvad en personlig træner kan hjælpe med hér

 

Top 10 personlige trænere specialiseret i graviditetstræning

 

Aida Mesic

Aidas mange års erfaring med træning og sport har hjulpet hende med at være aktiv gennem hendes nuværende graviditet. Igennem de seneste 8 måneder har Aida løftet vægte og holdt træningen ved lige. Hun vil derfor gerne hjælpe andre forventningsfulde mødre med at opbygge og vedligeholde muskler under graviditet. For en stærk krop er en sund krop, og det endnu mere vigtigt som gravid.

Aida Mesic

aida mesic

Mehrnoush Beiknejad

Mehrnoush har selv stået som nybagt mor og manglet hjælp og rådgivning. Derfor brænder hun for at hjælpe kvinder som dig, uanset om du er under eller efter din graviditet – så du kan holde dig kernesund. For en sund og stærk krop er vigtigt for at du kan nyde dit liv og succes. Vigtigst af alt giver hun dig et kærligt og støttende rum, hvor du kan holde dig selv i centrum og træne dig fysisk og mentalt stærk.

Marie Louise Cramer

Med Maries kyndige vejledning kommer du til at føle dig tryg og sikker under din træning. Her tilpasses træningen altid efter dine behov og ønsker. Du kommer til at træne en kombination af styrketræning for hele kroppen og konditionstræning. Oveni får du alt den nødvendige viden, du har behov for om bækkenbund, mavemuskulaturen, delte mavemuskler og andet der er relevant for din graviditet. Alt sammen for, at du kan få den bedst tænkelig graviditet.

Lotte Arndal

Hos Lotte foregår træning skønsomt og sikkert, hvor særligt din mave og bækkenbund er i centrum. Hun lægger fokus på at vedligeholde din form og arbejde med bevægelse, din bækkenbund og åndedræt. Alt sammen elementer, der er med til at halvere din genoptræningstid efter graviditeten. Gennem træning vil du opleve øget velvære, ekstra overskud og energi til de hårde og givende udfordringer.

Sara Jin Smidt

Sara hjælper med at holde dig stærk og sund under din graviditet, så du er klar til at løfte, bære og bevæge dig rundt i alverdens mærkelige positioner med din nyfødte. Fokus lægger bl.a. på at forberede dig til selve fødslen, men også perioden efter. Al træning skræddersyes til dig, hvor du som udgangspunkt kan forvente at arbejde med håndvægte og kettlebells under sikre og velvejledte forhold.

Line Schmidt

Sjov, overskuelig og lettilgængelig er Lines mantra, når det kommer til graviditetstræning. Kort sagt skal træningen passe ind i dit liv og dine rammer. Under Lines opsyn er du altid i trygge, sikre og energirige omgivelser, hvor du træner sikkert og effektivt. Hun hjælper dig både med at genfinde eller genopfinde din krop efter graviditeten, så du kommer godt ovenpå efter fødslen. Har du født, er din baby også velkommen til timerne.

Carina Hansen

Carina kan hjælpe dig under din graviditet, så du kan vedholde en sund og aktiv livsstil. Træning er for alle uanset fitnessniveau, fordi træning altid skræddersyes til dine behov, forudsætninger og mål. Hun bruger dog størstedelen af sin tid på at arbejde med at få mødre i form efter fødslen. Hovedparten af træning foregår som udgangspunkt udenfor, hvor du kan nyde godt at de dejlige og givende omgivelser.

Mette Kragelund

Hos Mette skydes graviditetsmyterne ned og erstattes i stedet af en nøje skræddersyet træningsplan og professionel vejledning. Højeste prioritet er at skabe sikre og trygge rammer for dig, hvor der hele tiden tages hensyn til din situation.

Anja Thy

Med Anja slipper du for at skulle finde hoved og hale i det hele. I stedet for kan du fokusere på at blive stærk og opbygge din kondition under ferm vejledning. Gennem træningen er der særligt fokus på at styrke bækken og coremuskulatur, så du får en stærk krop, der bedre kan klare den øgede belastning under graviditeten. På den måde stiller du dig bedst muligt til at få en god graviditet og fødsel.

Esther Baltzer

Bliv klar til din fødsel med Esther og få en god og sund krop under og efter graviditeten. Du får hjælp til at træne korrekt og sikker styrketræning, hvor du bliver vejledt i, hvordan du skal lytte til din krop og tilpasse træning til de signaler denne sender. Al træning foregår ud fra din krops præmisser, så du træner sundt sikkert og godt i dit eget tempo.

Forbered dig på fødslen: Styrk din krop og bækkenbund

Bliv fødsels klar: Ved at styrke kroppen og særligt bækkenbundsmuskulaturen er du klar til fødslen. Det mindsker din risiko for komplikationer og hjælper dig gennem selve fødslen. Det formindsker også din risiko for blærelækager og genitalprolaps med mere. Oveni kommer du til at stå stærkere med øget selvværd og bliver dermed mere robust i forhold til eventuel fødselsdepression.

Fordele ved at være aktiv både før og efter fødslen

Det gør det nemmere at komme i topform efter din fødsel, hvis du har holdt dig aktiv under graviditeten. Sæt dig derfor op til en succesfuld graviditet, fødsel og efterfødsel. Så du kan være aktiv, mere tilstedeværende, løfte og bære rundt på den lille uden gener.

Vi ønsker dig den bedste tænkelig aktive graviditet, fødsel og barsel.

Book en personlig træner til graviditetstræning nu – Tryk hér