Daniel Claré er General manager for The Athlete’s Foot Nordics. For ham er strategien øverst på dagsordenen, for at virksomheden står skarpt mod konkurrencen.

I dette indlæg forklarer Daniel Claré sine overvejelser inden for medarbejdertrivsel, sundhed og det at skabe en god arbejdsplads.

Hvilke overvejelser gør du dig, når du skal investere i dine medarbejdere?

Målet er altid, at det skal gavne begge parter. Når jeg investerer i medarbejderne, er det ofte med øje for at udvikle personen, som gavner personen selv og vores virksomhed.

Investeringen skal være en Win-Win.

Hvad er vigtigt for dig som leder i forhold til at skabe en god og attraktiv arbejdsplads?

Jeg tror meget på, at hvis man skaber de rette rammer for medarbejderne, vil det hjælpe med, at vi i fællesskab kan nå vores nøgletal. En god og tryg arbejdsplads skaber overskud til udvikling.

Teori er nemmere end praksis, så det er nemt at sige, men sværere at realisere. Jeg har to ledelsesuddannelser og har læst min del af teori om ledelse, så jeg kan skrive under på at teori er nemmere end praksis.

Det er fantastisk at arbejde i detailbranchen, der er fed energi fra en masse unge mennesker. Der er dog også en del udfordringer med stor udskiftning af medarbejdere. Derfor handler det ofte om at skabe nogle simple og klare rammer for medarbejderne.

Om jeg lykkes med det, må I spørge medarbejderne i The Athlete’s Foot om.

Hvordan ser du, at man tiltrækker den rigtige arbejdskraft til The Athlete’s Foot?

Vi er en kæde i vækst og konstant udvikling. Netop dette bruger jeg ofte som et argument for at hente kompetente medarbejdere. De skal se sig selv være med til at løfte den spændende opgave og rejse vi er på.

Alles indsats er vigtig, selv deltidsmedarbejderens, der kommer ind efter skole og hjælper få timer om ugen. Nøglemedarbejderne i de fysiske butikker er butikscheferne, som er dem, der skal sørge for, at ovenstående bliver realiseret.

Hvordan ser den fremtidige arbejdsplads ud hos The Athlete’s Foot?

Mere digital og fleksibel, men det er en balance.

Vi oplever høj vækst i de fysiske butikker, så snakken om at; ’fysisk detailhandel overtages totalt af onlinehandel’, kan jeg ikke kende i min hverdag. Jeg tror dog meget på, at den fysiske handel skal drage fordel af digitaliseringen. Et eksempel fra de fysiske butikker på dette er, at vi nemmere kan kommunikere. Det skaber overskud og en rød linje i vores udtryk.

Tidligere blev der sendt en Visuel Merchandiser ud til de fysiske butikker for at lave inspirerende oplæg i butikkerne. I dag deler vi vores oplæg og principper igennem sociale medier og en app, som vi bruger til at kommunikere med medarbejderne.

Det samme gælder salgstræning, produktviden mm. I stedet for at bruge flere dage på transport, kan vi i dag komme ud med et fælles budskab til alle medarbejdere i Norden på samme tid. Personligt har jeg brugt mange ressourcer på at rejse, når jeg har haft møder med Nike, Adidas, Puma mm. Mange af disse møder foregår digitalt i dag, som sparer tid og ressourcer. Også her mener jeg, at det i fremtiden bliver en balance, da jeg tror de fysiske møder kommer tilbage, fordi vi har brug for dem. Digitale møder bliver meget punktlige, og jeg tror på at mange gode forhold og samarbejder skabes over en afslappet og hyggelig middag.

Hvordan differentierer du The Athlete’s Foot som arbejdsplads sammenlignet med andre street fashion butikker?

Jeg vil ikke udtale mig om vores konkurrenters arbejdsplads, eller hvordan de leder deres medarbejdere. Jeg er sikker på, at de udfører et fornuftigt arbejde.

Jeg arbejder meget med at skabe nogle simple men klarer rammer for butikscheferne, som derefter kan arbejde videre med medarbejderne i butikken. ”Less is more”, fokuser på få men vigtige nøgletal, det skaber et overskueligt overblik for medarbejderne og ofte også flotte resultater for virksomheden.

Hvad betyder fysisk og mental sundhed for dig?

Rigtig meget! For ikke at bruge ordet alt. Jeg er lidt ”old school”, når det kommer til træning.

Jeg bruger 5-10 minutter hver morgen på at strække ud og lave armbøjninger. Derudover løber jeg meget og har stor glæde af min træning i Sporting Health Club, når jeg vil være en del af et fællesskab.

Personligt ville jeg ikke have overskud til de opgaver, jeg har i løbet af en dag, hvis ikke jeg var i form og spiste en fornuftig kost.

Interesseret i holdtræning på din arbejdsplads? Book en samtale med os hér