Hvis du aldrig har købt boksehandsker før, kan det være svært at vide, hvilke handsker du skal kigge efter. Der eksisterer mere end 100 forskellige brands, og vært brand udbyder forskellige størrelser, materiale og designs af boksehandsker.

At vælge den rigtige handske er meget vigtigt, da det forkerte valg af handsker kan gøre din træning ulidelig. Samtidig kan det forkerte valg, øge din chance for skader for dig og din træningspartner.

For at gøre valget let for dig, har vi udviklet denne guide. Vi har samlet alle de informationer, du skal vide, når du køber en ny boksehandske. Vi kommer ind på

  • Valg af størrelse
  • Valg af materiale
  • Med snøre eller velkro
  • Valg af brand

Søger du en bokseklub med højt til loftet og god stemning? Så kom og træn med SHC Boxing Gym

Træn med os

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse på mine boksehandsker?

Når du skal vælge en ny boksehandske, er en af de første ting, du skal se på, hvilken størrelse du har brug for. Boksehandsker findes i størrelserne 6oz, 8oz, 10oz, 12oz, 14oz, 16oz, 18oz, 20oz. Hvilken handske, du vælger, kommer an på, hvad du skal bruge den til og din kropsvægt. Oz står for ounces og beskriver, hvor meget handsken vejer. En tungere boksehandske betyder mere polstring og beskyttelse til dig. Det betyder dog også, at du får langsommere slag. Så det er en hårfin balance.

Professionelle boksere har ofte flere forskellige handsker, alt efter hvad de skal bruges dem til. Som nybegynder eller letøvet vil vi foreslå, at du køber en handske til sparring (16oz – 20oz) og en til pad/bag-work (10 – 14oz). Du kan også vælge at købe et par all-round handsker, da det hurtigt kan blive dyrt at købe flere par. (Kvinder 12oz og herrer 14oz)

Når du tager din handske på, skal den sidde tæt, men behageligt. Dine fingerspidser skal strejfe toppen af handsken. Husk at prøve din handske med håndbind på. Du skal med lethed kunne lave en knytnæve. Du må ikke få ondt i hånden af at slå med handsken på. Det er værd at notere, at de fleste handsker bliver mere behagelige at have på, efter du har ”slået dem til”, og de former sig efter din hånd.

Nedenstående er en liste over de forskellige størrelser, og hvad de bruges til. Det skal siges, at det kan differentiere en smule fra brand til brand.

Artiklen fortsætter under billedet

Boksehandsker Everlast

Hvilken boksehandskestørrelse passer til mig?

6OZ

Normalt er 6 oz for børn.
(Op til 45 kg)

 

8OZ

Bruges typisk kun til kamp. De er meget små på en voksen hånd og skal kun bruges til fuldkontakt konkurrencer og kampe. Er bedst til kvinder og børn.
(Op til 50 kg)

 

10OZ

Den reelt mindste handske til en voksen. Denne handske er et godt valg til at slå på pads med din coach eller på en sandsæk. En 10oz vil være et godt valg for en person med en mindre hånd, der ønsker at øve teknik. Vi anbefaler at bruge denne handske op til kamp, så du kan simulere den handske, du skal bruge i ringen.

(45 kg – 67 kg)

 

12OZ

12oz bliver oftest brugt til pads eller let sparring. Den fungerer eminemt, når du skal køre kombinationer med din træningspartner.

Hvis du ikke ved, hvilke boksehandskestørrelser du skal have, vil vi anbefale denne størrelse. Da det er en god all-round størrelse.

(45 kg – 67 kg)

 

14OZ

Bliver mest brugt til let sparring og er en god all-round handske. Handsken kan også bruges til at slå på pads.

(68 kg – 79 kg)

 

16OZ

Bliver brugt til hård sparring. Hvis du slår hårdt, har store hænder og vejer over 80kg, vil denne handske være essentiel for din partners sikkerhed. Der er meget polstring, og kan derfor være lidt tunge. Men hvis du vejer over 80 kg skulle dette ikke være noget problem, også selvom du bruger dem til pads eller sandsæk.

(Over 80 kg)

Træner du motionsboksning og kunne du tænke dig at prøve kræfter med rigitig boksning, så prøv SHC Fight Gyms 16 ugers forløb for nybegyndere

SHC Fight Club

 

Hvilket materiale er det bedste til mine boksehandsker?

Når du skal vælge din nye boksehandske, står valget ofte mellem vinyl- eller læder. Overordnet set er læder uden tvivl det bedste materiale at vælge til en boksehandske, men prisen på vinylhandsker er ofte meget billigere.

En vinyl handske koster ofte halvdelen af en læderhandske. Vinylboksehandsken bliver dog hurtigt varm og svedig, da du ikke får luft til hånden. Vinylhandsken holder heller ikke lige så lang tid som læderhandsken. Derudover tilpasser læderboksehandsken sig bedre dine hænder end vinylhandsken.

Selvom du sparer en del penge på vinylhandsken, vil vi foreslå, at du køber en læderhandske, hvis du ønsker at bokse flere gange om ugen. En læderhandske bliver hurtigt en bedre oplevelse.

Artiklen fortsætter under billedet

Velkro boksehandsker

 

Snøre eller velkro til mine boksehandsker?

Mange ved ikke, om de skal vælge en boksehandske med snøre eller én med velkro.

Boksehandsker med snøre sidder bedre til hånden, da du kan stramme dem helt ind. Problemet med snøren er, at du ikke selv kan stramme dem, og du skal bruge en partner eller træner til at hjælpe dig inden hver træning.

Velkro derimod kan lukkes hurtigt og strammes næsten lige så godt som snøren. Så hvis du ikke er professionel eller har en fast træner eller kammerat til at stramme dine handsker, vil vi helt klart anbefale handske med velkro.

Hvilket boksehandskebrand skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde rundt i junglen af boksehandskebrands. Der er mange forskellige brands og design. I denne guide vil vi kategorisere boksehandsker fra de bedste til de billigste.

 

Bedste på markedet

Denne kategori er de absolut bedste på markedet. Dette afspejles også i prisen. Disse handsker bliver oftest brugt af professionelle boksere, og kvaliteten ligger i detaljen. Hvis du er nybegynder eller letøvede, vil jeg ikke mene du behøver et par af disse, medmindre du er villig til at give 2000 – 3500,- for et par boksehandsker.

Winning

Winning Boxing Gloves er en af de mest eksklusive boksebrands i verden. Det er en håndlavet handske, der bliver fremstillet i Japan. Virksomheden Winning Fighting Sports World Equipment har eksisteret siden 1937. Winning er måske den bedste handske, der bliver lavet i skrivende stund.

Grant

Grant Professional boxing gloves er en handske, der bliver håndlavet I Mexico. Handsken er lavet af højkvalitets læder og er blevet brugt af kendte boksere, som Floyd Mayweather og Evander Holyfield.

Grant handsker er yderst svære at få fat i.

Cleto Reyes

Cleto Reyes er endnu et mexicansk boksehandskebrand. Handske er yderst behagelig at have på, og den kan bruges til lidt af hvert fra sandsæk til pads og sparring. Reyes er den billigste af de dyre handsker og kan fås til 1700,-, hvis du er heldig.

God handske til overkommelig pris

Denne kategori er brands, som laver gode boksehandsker til en overkommelig pris. Disse brands er anbefalelsesværdige til dig, der søger en god handske, du kan bruge i længere tid.

Ringside Boxing Gloves

Ringside har været et velrenommeret brand i bokseverden i mange år. Handskerne er højkvalitet og prisen er overkommelig. Et par handsker koster mellem 600 – 1000,-. Handsken er god til dig, der leder efter en god all-round handske.

Hayabusa Boxing Gloves

Hayabusa er kendt som et MMA brand, men de laver også boksehandsker. Kvaliteten er meget høj, som også afspejler sig i prisen. De fleste Hayabusa handsker ligger prismæssigt på den dyre side af 1.000,-. Hayabusa er for dig, der ønsker en kvalitetshandske, der evt. kan kombineres med Muay Thai.

De bedste af de billige boksehandsker

Er du bare ude efter en billig handske, er de næste handske de bedste til prisen.

Sporting Health Club Caddell

Caddell er nok den bedste handske, du kan få til billigere penge 400 – 1000,-. Den er lidt dyrere end andre boksehandsker i denne kategori, men det ses så sandelig også på kvaliteten.

Boksehandsken er lavet i højkvalitetslæder med et godt fit og en solid padding. Handsken er bedst i klassen pris til kvalitetsratio.

Venum Boxing Gloves

Den Thailandske Venum er en fin handske til prisen. Den kan dog gå i stykker henover tid. Det der gør Venum speciel, er de mange flotte farver og designs boksehandsken kommer i. Regn ikke med at denne handske holder meget mere end 2 år.

Sanabul Boxing Gloves

Sanabul Boxing Gloves er nogle af de billigste handsker, du kan købe, som stadig er kvalitet. Et par Sanabul handsker koster ca. 150 – 350,-.

Forvent dog ikke, at denne handske holder i flere år.

 

Sidste bemærkning om boksehandsker

Som du kan se, er der mange ting, du skal tage stilling til, når du køber nye boksehandsker. Vi håber du er blevet klogere på størrelse, materiale og brands.

Som sagt er det vigtigt, du kender formålet med at købe din boksehandske, hvad du skal bruge den til og hvor lang tid, du skal have den.

Måske er det kun for en kortere periode, du skal bruge den, og du gider derfor ikke at bruge mange penge på boksehandsker.

Hvis du følge rådende i denne guide, går du ikke helt galt i byen.

Se evt. vores shop med vores egen bokseudstyr

bokseshop