Hvis du går med et ønske om en sundere livsstil og søger en måde at få styr på din kost.

Så skulle du måske overveje en personlig kostvejleder.

En kostvejleder kan vejlede dig igennem junglen af det gigantiske udbud af kostråd i artikler, dokumentarer og opslag på de sociale medier. Som mange andre vil du opleve, at en han/hun kan brolægge vejen for dig, så du når sikkert i mål. Den store udfordring er til gengæld at vælge den helt rigtige til dine behov.

I denne artikel gennemgår vi, hvad du skal være på udkig efter, når du vælger din kostvejleder. Så du ikke køber katten af sækken. Afslutningsvis præsenter vi dig for en liste af dygtigste i København.

Alle kan kalde sig kostvejleder

I København er der utallige af gode og mindre gode kostvejledere. Det er vigtigt at pointere, at alle og enhver uanset erfaring og uddannelse kan kalde sig kostvejleder, da titlen ikke er beskyttet. Derfor kan det være svært at vide, hvordan du vælger den rette. Vi har opstillet fire vigtige ting, du skal tage med i din overvejelser, når du vælger en person til at hjælpe dig med din kost.

Vær opmærksom på kompetencer og erfaring

Det er vigtigt, at du vælger en kostvejleder, som har en kvalificeret uddannelse og den nødvendige baggrundsviden og erfaring til at hjælpe dig. Det er hovedforudsætningen, for at de kan få dig i mål.

Hvis du er i tvivl, kan du vælge at spørge ind til deres uddannelsesmæssige baggrund og erfaring. I forlængelse heraf har du også mulighed for at spørge ind til certifikater fra kurser.

Det er ofte en fordel at vælge en kostvejleder, der er meget engageret og holder sig løbende opdateret. På den måde er personen konstant i gang med at vedligeholde og udvikle deres kompetencer. Så du altid får de seneste og mest effektive kostvejledningstilgange og værktøjer.

Professionel profil og speciale i kostvejledning

De fleste kostvejledere har ofte et særligt speciale eller en egen tilgang til deres fag – deres professionelle profil. Det er særligt relevant, hvis du er i en bestemt livssituation eller har særlige behov, som skal tilgodeses eller prioriteres i kostvejledningsforløbet. Det er en god måde at sikre, at dit forløb bliver så effektivt, sikkert og succesfuldt som muligt.

Personlig kemi

Ligesom du kender det for andre livssituationer, så betyder kemi meget, når du skal samarbejde. Det samme gør sig gældende, når du skal finde en kostvejleder. Kemien mellem dig og din kostvejleder har afgørende betydning for din motivation og engagement i selve forløbet og effektiviteten af de enkelte kosttiltag, strategier og værktøjer, der tages i brug. Derfor er det en god ide at mødes med din potentielle kostvejleder og spørge ind til forløb og deres tilgang til kost og sundhed inden du vælger dem. Jo mere i er på samme bølgelængde, jo nemmere bliver det at følge en plan.

Referencer og kundeanmeldelser

Det er ikke nok, at din kommende kostvejleder har de nødvendige kompetencer og erfaringer. De skal også kunne få dig i mål. Hvis de har gode erfaringer og en høj succesrate med at få andre i mål med samme behov som dig, så kan de også hjælpe dig i mål. Derfor er det ofte en god idé at tjekke personens referencer og kundeanmeldelser. Det er med til at sikre dig, at de har en anerkendt model og plan, der virker. Samtidigt vil det også øge din tillid, som er essentiel del af samarbejdet.

Artikel fortsætter under billedet

kostvejleder

10 dygtige kostvejledere i København til dine behov

Vi har udvalgt 10 særligt dygtige kostvejleder fra vores afdelinger i Sporting Health Club, som kan hjælpe dig på vejen til et sundere jeg.

Helena Lien Nielsen

Helenas kostvejledningen er altid evidensbaseret, så du får den bedst mulige hjælp. Med en professionsbachelor i Global Nutrition and Health har hun viden til at hjælpe dig med at få en sund, balanceret og nærende kost. Hos hende slipper du for kostplanen og får i stedet smagfulde og fleksible kostguides, der er formet efter dine behov, ønsker, udfordringer og præferencer. Kostvejledning foregår som en konsultation og coaching session, hvor I kigger på dine spisemønstre og vaner. Hvor du får viden tips og strategier til at træffe de sunde kostvalg i hverdagen. Sammen forbedrer og justerer i kosten løbende, så du bliver sundere, oplever mere velvære og kommer i mål.

Tag en samtale med Helena

Sanne Messer

Med over 20 års erfaring i sport og fitness verden har kost og træning været en integreret del af Sannes liv.

Hendes specielle er inden for kostvejledning og træning, hvor fokus er på vægttab og stram op. Hos Sanne få du konstant støtte, og en der sørger for at give dig de bedste forudsætninger for at nå i mål. I fællesskab udformer i en plan for dit vægttab eller stram op forløb, så du får en personligt tilpasset kostvejledning. De fleste af Sannes klienter kombinerer succesfuldt kostvejledningen med et træningsforløb. Men det er ikke nødvendigt.

Tag en samtale med Sanne

Asbjørn Nordly

Asbjørn har over 20 års erfaring i fitnessbranchen, hvor han har udannet og specialiseret sig i kostvejledning og vægttab. Her kommer du ikke til at føle dig begrænset i dit kostvejledningsforløb. Du skal kunne leve et normalt liv med plads til sociale begivenheder og komsammener.

Fokus er på at gøre din kostvejledning og vægttab så nemt som muligt, hvor du både forstår og evner at følge metoderne. Du skal hverken måle eller veje noget. Fokus er i stedet på at lære at nyde livet på en balanceret måde. Igennem forløbet er Asbjørn konstant i dialog med dig, hvor han støtter og sparer med dig. Kostvejledning med Asbjørn kan kombineres med et styrketræningsforløb eller foregå separat.

Tag en samtale med Asbjørn

Mandeep Kumar

Mandeep møder dig altid i øjenhøjde, han tilpasser kostvejledningsforløbet helt specifikt til dig og dine behov. Hos ham finder du ingen magiske diæter eller slankekure, fordi han mener de er uholdbare i længden. Kræfterne lægger han i stedet i bæredygtige og langsigtet løsninger hos dig. I kigger sammen på emner som madro, overspisning, kostvaner, selvrefleksion og meget mere. Løbende i forløbet vil du få kostplaner, som du kan læne dig op ad. Igennem hele perioden vil du få vejledning, støtte og værktøjer til at implementere dine nye kostvaner. Mandeep trækker på de nyeste studier og forskningsresultater, som har vist en dokumenteret effekt. Alt sammen så du kan komme i mål med din kost, sundheds- og velvære mål.

Tag en samtale med Mandeep

kostvejleder

Benedikte Hayes

Med en kandidat i psykologi, HR og en sideliggende ICI Coach certificering i stress, neuropsykologi og EMP mentaltræner har hun et helt særligt kostvejledningsprofil. Hun er meget optaget af, hvordan det psykiske og fysiske spiller samen, når klienter skal præstere og opnå mål.

Med et kostvejledningsforløb hos Benedikte vil du kunne opleve, hvordan du bliver guidet og hjulpet til at stå stærkere fysisk og psykisk. Hun har også en personlig træner uddannelse, hvorfor du også kan vælge et kombinationsforløb.

Tag en samtale med Benedikte

Sabine Ernst

Hos Sabine er holdbarhed kernebegrebet i hendes kostvejledning. Kosten skal passe ind i din dagligdag, og der kommer ikke til at være forbudte madvarer eller skarpe restriktioner. I stedet lægger hun fokus på at forstå mad og mængder, så du på bliver klogere på din mad- og spisevaner. På sigt skal du etablerer et bedre forhold til dig selv og bedre madvaner i dit daglige liv. De fleste af Sabines klienter kombinerer kostvejledning med styrketræning. Hvor de får mulighed for at rykke fysiske og mentale grænser. Alt sammen i sjove og udfordrende rammer, som giver dig mere selvtillid og overskud. Træningsfokusset er altid på at få maksimalt udbytte af tiden i træningscenteret.

Tag en samtale med Sabine

Eva Larsen

Eva brænder for at hjælpe folk mod en sundere livsstil igennem en sund kost og træning.
Et kostvejledningsforløb hos Eva kombineres ofte med et styrketræningsforløb. Her vil du igennem kontinuerlig træning og et fokus på kost og livsstilændring opnå mere energi og overskud i hverdagen. Eva tilpasser altid forløbet til dine behov, så du får den mest effektive og sikre vej mod et sundt velvære og træningsmål. Med over 20 års erfaring og baggrund i ledelse, rekruttering og coaching ved hun, hvordan man får det bedste frem i folk.

Hun har stor erfaring med at arbejde med adfærds- og vaneændringer, og I vil sammen kunne foretage gradvise justeringerne, der fører til, at du får opfyldt dine mål.

Tag en samtale med Eva

Nicolas Fördorer

Nicolas har mere en 10 års erfaring i at vejlede folk i kost og ernæring. Med en bachelor i human ernæring og speciale i fysisk træning, har han uddannelsespapirerne i orden. Hans kostvejledning tager altid udgangspunkt i sundhedsstyrelsen anbefalinger. Sideliggende får Nicolas folk i mål med deres trænings- eller hverdagsrelateret mål. Hvorfor dit kostvejledningsforløb med Nicolas typisk vil blive kombineret med et træningsforløb. I vil sammen gennemgå din personlige træningsplan, mens du løbende får kostvejledning og livsstilrådgivning. Din fremgang vil blive målt løbende gennem forløbet, så I sikrer jer, at du kommer i mål rettidigt.

Tag en samtale med Nicolas

Artikel fortsætter under billedet

Nicolas

Anne Stouge

Hos Anne hører kostvejledning og bevægelse sammen. Med hendes baggrund som professionel danser, uddannet personlig træner, psykomotoriks terapeut er bevægelse i centrum. Et kostvejledningsforløb med hende vil derfor ofte inkludere meget bevægelse. Anne henvender sig kun til personer, der ønsker sig et vægttab.

I vil i fællesskab sætte jer ned og lægge en plan for, hvordan dit vægttabs-, kostvejledning- og bevægelsesforløb skal se ud. Alt sammen i målet om at finde det, der passer bedst til dig og dine behov. Annes træning er sjov, underholdende og givende.

Tag en samtale med Anne

Idan Zach

Et kostvejledningsforløb med Idan er en integreret del af hans personlige træningsforløb.

Med en bachelor i ernæring og sundhed med et speciale i sportsernæring, har han en velfunderet teoretisk og praktisk baggrund.

Kostvejledning foregår typisk løbende igennem træning eller efterfølgende. Hvis det er mere omfattende, aftaler I et ekstra gratis møde i hyggelige omgivelser, som til en kop kaffe eller lignende.

Kosttilgang bliver altid baseret i dig og dine behov. Generelt rådgiver Idan udefra IIFYM (If It Fits Your Macros), hvor du blot skal sørge for at opfylde dit daglige indtag af protein, kulhydrater og fedt. Alt efter, hvad du har brug for, kan Idan både være ligetil, simpel og firkantet i sin tilgang eller agerer som mere adfærds- og vanecoach. Det hele afhænger af dine behov, forudsætninger, udfordringer og mål.

Tag en samtale med Idan